Åpning av speiderhytta Trampen rett ved Dyst

Skrevet

Ås har mange flotte turmuligheter å by på, og bare 2 km unna boligområdet ligger speiderhytta Trampen. Allerede denne vinteren åpnes det opp for hyggelige aktiviteter og cafèdrift på hytta med offisiell åpning førstkommende søndag.

Like ved prosjektet er det som mange kanskje vet et flott turområde, og i dette turområde ligger speiderhytta Trampen. Hver søndag i januar, februar og mars er Trampen åpen som markastue der det selges vafler og brus.

I 2022 er Trampen bygget om med nytt kjøkken og mer kapasitet til å ta i mot flere gjester. Fra Dyst til Trampen er det kun ca 2 km.

Offisiell åpning

Søndag 8. januar er det offisiell åpning kl 12.00 med snorklipping av varaordføreren.

Denne dagen spanderer Ås speidergruppe kake, vaffel, burger fra grillen og brus på alle sine gjester, og også dere som har kjøpt bolig på Dyst.

Her kan dere få en fin forsmak på de turmuligheter nærområdet til Dyst har å by på.

Finn frem

På kartet nedenfor ser du Dyst som nr. 1, det går en sti fra Dyst til veien og en liten sti videre til 2 som er Vadet. Her går kroeløypa som er en skiløype, trillesti etc.

En kan også gå veien inn til Eldor som er markert med nummer 3, gå over tunet på gården, samt stien inn i skogen til Kroerløypa.

Kroerløypa fører deg frem til Trampen nr 4. Kroerløypa er en rundløype på 13 km som blir preparert når det er nok snø.